Landschapsdichter Johan De Boose


Bloedgetuigen
, de vuistdikke roman met bloedrode kaft, van Johan De Boose is een epos over oorlog, idealisme, blind geloof en onbegrepen frustratie. De belangstelling voor dit ambitieuze nieuwe boek is groot in zowel Vlaanderen als Nederland.

Maar Johan de Boose (1962) is niet alleen romanschrijver en auteur van journalistiek werk (voor o.a. VRT en Knack). Hij is ook dichter en redacteur van de Poëziekrant. Hij werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2011 voor zijn dichtbundel 'Geheimen van Grizmek' (Meulenhoff/Manteau). Twee jaar geleden werd hij ook al genomineerd met 'De vrijheid van zwijgen'.

Dit jaar wordt hij door vzw dederdeoever uit Schellebelle in de schijnwerpers geplaatst als Landschapsdichter. Vandaag (29 mei 2011) wordt de dichter inhuldigd in de oude pastorij van Schellebelle. Klik hier voor het volledige programma. Wandelaars, poëzieliefhebbers en kunstminnaars moeten in de komende zomermaanden zeker de uitgestippelde poëziewandeling maken in het unieke decor van het natuurreservaat De Kalkense Meersen, en er de gedichten van De Boose, gecombineerd met de beeldende kunst van Mark Cloet, komen bekijken.

Wie met de auto komt kan parkeren op het dorp in Schellebelle (deelgemeente van Wichelen) en met de (gratis) veerboot de Schelde oversteken naar het natuurgebied.

Labels: |

0 reacties: