De dood van Bunny Munro

Bij een eerdere samenkomst besprak onze leeskring Kalme Chaos van Sandro Veronesi. Als zijn vrouw plotseling komt te overlijden gooit Pietro Paladini, directeur van een succesvol bedrijf, zijn leven radicaal om. Hij brengt zijn dochtertje van tien naar school en blijft elke dag in de auto wachten tot de school uit gaat. Familie, personeel en bekenden komen hem daar in zijn auto opzoeken, niet om hem te troosten, maar om zijn raad te vragen en getroost te worden.

Ook De dood van Bunny Munro vertelt het verhaal van een vader die na de dood van zijn vrouw, alleen achterblijft met een zoontje van negen. De tegenstelling met het vorige boek kan niet groter zijn. Pappa beslist dat zijn zoontje niet meer naar school hoeft en het is ditmaal het zoontje dat wacht in de auto, terwijl de vader, verkoper van schoonheidsproducten, zijn waar 'aan de vrouw' brengt. Ook in dit boek loert chaos om de hoek.

Onze Leeskring bespreekt dit boek op donderdag 8 september 2011 om 20.00 uur in de Bibliotheek - Dorp 1 te Schellebelle. Wie wil meelezen en de bespreking bijwonen kan een exemplaar van het boek afhalen in de bib of de uitleenposten. Iedereen is welkom.

Je kan op Youtube grote stukken van het boek beluisteren, voorgelezen door auteur (en zanger) Nick Cave.

Labels: |

0 reacties: