E-boeken in de bib van Wichelen? Ja, dat kan. Vanaf 6 mei 2014!
E-boeken in de bib? Ja, dat kan. Vanaf 6 mei 2014 kan je e-boeken lenen in de bibliotheek van Wichelen.

Lees jij al digitaal? E-boeken in mijn bibliotheek

Vanaf 6 mei 2014 leent de bibliotheek e-boeken uit aan het publiek. Een e-boek is de digitale versie van een papieren boek.  Om e-boeken te kunnen lenen in de bibliotheek, moet je een e-boekenkaart nemen.
Daarmee kun je uit een collectie van een 400-tal actuele boeken drie e-boeken kiezen. Of je kan één e-boek uitlenen en twee keer verlengen. Eén uitleentermijn is vier weken. Een e-boekenkaart kost vijf euro. Binnen de muren van de bibliotheek zijn alle e-boeken uit dit project vrij toegankelijk. Je kan de collectie e-boeken online raadplegen via http://www.pinterest.com/eboeken/.

Wat is er zo leuk aan digitaal boeken lenen?
Enkele nuttige weetjes op een rijtje...

- Er is gekozen om e-boeken uit te lenen via een gratis app. Deze app is beschikbaar voor smartphones en tablets die draaien op het besturingssysteem van Android.  De zeer gebruiksvriendelijke app kan je hier gratis downloaden. Voor de iPhone en iPad van Apple (iOS) is de app momenteel nog niet beschikbaar.
- Van alle e-boeken kan je al tien procent GRATIS lezen als voorsmaakje!
- E-boeken lees je waar je ook bent. De geleende titel wordt gedownload naar je apparaat en blijft 4 weken beschikbaar. Zo kan je ook lezen op plaatsen waar géén internet is.
- Voor een e-boekenkaart kan je terecht in de bibliotheken van Schellebelle, Wichelen of Serskamp. De bibliotheek van Schellebelle heeft geïnvesteerd in drie tablets om het bibliotheekpubliek optimaal kennis te laten maken met dit nieuwe medium.
Labels: |

0 reacties: