Leeskring Wichelen leest

Momo is een Arabisch jongetje dat opgevoed wordt door Madame Rosa, een joodse prostituee op leeftijd. Hij is een jaar of zeven als hij erachter komt dat de vrouw niet zijn eigen moeder is. 

"Een heel leven voor je" (1975) is een roman die 'Romain Gary' schreef onder het pseudoniem 'Emile Ajar' en waarvoor hij (voor de tweede keer) een 'Prix Goncourt' ontving.

Het is een boek over armoede en discriminatie, over het verwerken van traumatische Auschwitz-ervaringen, over ouder worden, maar vooral een boek over vriendschap die grenzen kan verleggen.

Op woensdag 6 mei 2015 wordt 'Een heel leven voor je' door onze leeskring besproken. We komen samen in de bibliotheek (Dorp 1 - Schellebelle) om 20.00 u.

Wie wil meelezen en aan de bespreking deelnemen, kan in de bibliotheek een exemplaar van het boek afhalen.

Beluister het audio-boek 'La vie devant soi'MEER INFO

Romain Gary wordt in 1914 in Rusland geboren als zoon van een joodse moeder en een onbekende vader, en komt op veertienjarige leeftijd naar Frankrijk. [...]. Gary's romans kennen hoge oplages maar, en dat blijft zijn eeuwige frustratie, hij wordt door de literaire kritiek nooit erkend als een echt groot schrijver. Wanneer critici hem in de jaren zeventig oud en uitgeblust afschilderen, zint hij op wraak... Lees meer in het artikel 'Niets is wat het lijkt : over mystificatie en bedrog in het werk van Romain Gary en Chimo' door Bart van Loo.

Bekijk ook het Youtube filmpje over het dubbelleven van Romain Gary.

Labels: |

0 reacties: