Gebruik van tabbladen in Uw webbrowser (1)


Dankzij Uw browser kan U de webpagina's op het internet, lezen. De browser helpt U ook met het bladeren in de webpagina's door U twee pijltjestoetsen aan te bieden: (<)(=achteruit/back) en (>)(=vooruit/forward). Sinds enkele jaren, bieden browsers U ook het gebruik van tabbladen aan.

De tabbladen in Uw browserscherm zorgen er voor dat U meerdere websites op een eenvoudige en overzichtelijk manier kan raadplegen in een georganiseerd scherm. U kan aldus gemakkelijk wisselen tussen de verschillende openstaande websites door -bovenaan- de betreffende tabbladen aan te klikken.

Deze toepassing is heel interessant als U informatie opzoekt over boeken en films. U opent onze blog, Uw favoriete websites én de on line catalogus in afzonderlijke tabbladen. U kan dan naar hartelust kiezen en keuren , terwijl U alle informatie bij de hand heeft.

Hoe opent U nu een tabblad? U kan zelf elke aanwezige link in een website openen in een nieuw tabblad door op deze link te klikken met het scrollwieltje waarover elke moderne muis beschikt(middelste muisknop). Wil U een tabblad sluiten dan klikt U op de (X) op het betreffende tabblad . Deze werkwijze is bruikbaar in alle webbrowsers!

0 reacties: