Leeskring Wichelen leest ...

DE VERTELLERS van Rabih Alameddine
Een jonge getalenteerde muzikant ontvlucht de burgeroorlog in zijn thuisland Libanon en verhuist naar New York. Wanneer hij jaren later terugkeert, ligt zijn vader in het ziekenhuis. Terwijl familie, vrienden en zelfs vijanden de wacht houden aan het ziekbed, brengen ze de tijd door met herinneringen ophalen, ruzie maken en vrede sluiten, maar vooral met verhalen vertellen.

Rabih Alameddine, auteur van 'De vertellers' noemt als belangrijke bronnen voor het boek o.a. 'De verhalen van duizend-en-een-nacht', 'Metamorphoses' van Ovidius, het 'Oude Testament', de 'Koran', de 'Ilias' van Homerus, de brieven van Abelard en Heloïse, de toneelstukken van William Shakespeare, ...

'De vertellers' is een raamvertelling waarbij (zegt Alameddine zelf in het nawoord) "de verhalenverteller van nature plagiaat pleegt. Alles wat hij tegenkomt - of het nu een gebeurtenis, boek, roman, belevenis, verhaal, persoon of krantenknipsel is - is een koffieboon die zal worden geplet en vermalen, die zal worden vermengd met een klein beetje kardemom en soms een snufje zout en die daarna drie keer met suiker wordt gekookt en als een gloeiend heet verhaal wordt opgediend".

De Leeskring bespreekt het boek op de volgende vergadering op dinsdag 2 maart 2010 om 20.00 uur in de bibliotheek te Schellebelle. Wie wil meelezen kan een exemplaar van het boek afhalen in de bibliotheek.

Labels: |

0 reacties: