De maagd Marino

"De deur gaat open, en het is voor Marino geen verrassing dat de man die op het toneel verschijnt alleen maar een onderbroek aanheeft. Dat hebben ze zo afgesproken." (beginregels van "De maagd Marino")

De maagd Marino is de vijfde roman van de Vlaamse auteur Yves Petry.  In deze roman ketent een man een andere man aan de muur van zijn huiskamer vast, amputeert zijn penis en snijdt hem de keel door. Wat dit waar gebeurde voorval pas echt intrigerend maakt, is dat dit met instemming van het slachtoffer gebeurde.

"De maagd Marino" is geen reconstructie van de feiten, maar een reactie erop. De auteur laat het slachtoffer postuum aan het woord en zet deze duistere folie à deux in een verrassend romantisch licht. Het verhaal verwijst naar de zaak van Armin Meiwes, "de kannibaal van Rotenburg," die in 1996 een schokgolf in Duitsland veroorzaakte.

Yves Petry (°1967) studeerde wiskunde en filosofie. Met zijn boek De achterblijver (2006) won hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs voor jonge auteurs.

Herbeluister het Radio 1-interview van Ruth Joos met Yves Petry en geniet van het YouTube-filmpje met de boek trailer voor "De maagd Marino."
Bron: tekst boekomslag

Labels: , |

0 reacties: