Mijn Ovinob voor dummies


Iedereen kan de catalogus van onze bibliotheek via het web doorzoeken. Bibliotheekgebruikers kunnen meer als ze Mijn Ovinob gebruiken. Ze kunnen hun eigen uitleengegevens bekijken, een uitleengeschiedenis bijhouden, (uitgeleende) boeken reserveren en de reservaties opvolgen, aankoopsuggesties doorgeven en een eigen wenslijst (voor latere ontlening) bijhouden.

Mijn Ovinob is gratis, maar je kan enkel aansluiten als je bibliotheekkaartnummer (of uw identiteitskaart) gekend is in de bibliothe(e)k(en) die je bezoekt.

Wil je aansluiten? Ga naar http://www.mijnovinob.be/ . Kies voor account aanmaken.

Welke gegevens moet u opgeven :
- uw e-mailadres
- kies 'Bibliotheek Wichelen' uit de overzichtslijst
- het barcodenummer van uw lenerskaart
- uw geboortedatum : dd/mm/jjjj

Wie met zijn identiteitskaart boeken ontleent in de bib vult het rijksregisternummer in (staat vermeld op de keerzijde van uw ID-kaart).

U moet tevens een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen.

De gebruikersnaam kan uw eigen naam zijn (maar dat hoeft niet). Als u een veel voorkomende naam heeft kan het nodig zijn om een variatie op de geven (eerst familienaam, daarna voornaam = vb. janssens els / afkortingen gebruiken = vb. jan vd velde / cijfer(s) toevoegen = vb. marc maes2).

Kies een wachtwoord dat u gemakkelijk onthoudt. Vergeet u dit wachtwoord toch dan kan u dit melden. Er wordt u dan 'automatisch' een nieuw wachtwoord toegestuurd, dat u zelf weer kan wijzigen.

U moet om de procedure te vervolledigen nog de tekens herhalen die u in een vakje afgebeeld ziet en akkoord gaan met de voorwaarden om een account aan te maken. Kort daarna ontvang je een e-mail met een link waarop je moet klikken. Deze stap dient om na te gaan of je e-mail-adres correct werd opgegeven.


FAQ : Reserveren doet u door in de catalogus op de knop 'Online reserveren' te klikken. Deze knop verschijnt alleen als het boek op dat moment uitgeleend is! Het boek zal bij binnenkomen voor u klaargezet worden in de locatie die eigenaar is van het door u geselecteerde exemplaar.

Labels: |

0 reacties: