Catalogus Wichelen wordt Bibliotheekportaal


In juli konden wij al met enige trots aankondigen dat de uitleengegevens van onze boeken, tijdschriften, dvd's (en andere materialen) in de online catalogus beschikbaar waren.

Afzonderlijk zoeken in de collecties van Schellebelle, Serskamp en Wichelen was toen nog niet mogelijk. Vanaf vandaag kan dat wel! Maar je kan een zoekvraag voortaan ook verruimen door te kiezen voor 'Alle Oost-Vlaamse bibliotheken'. Je krijgt dan een overzicht van de bibliotheken die het materiaal dat je zoekt in hun collectie hebben. Je kan datzelfde overzicht ook visueel weergeven door 'Kaart' te kiezen. Dan toont Google maps een overzicht met mogelijkheid om in te zoomen op de meeste nabije bibs in jouw buurt.

En er is nog meer goed nieuws.

De collectie van onze bib is aangevuld en verrijkt met een schat aan informatie. Zo vind je ook recensies, covers, websites, flapteksten, e-boeken en persartikelen en krijg je bij een zoekopdracht een verklaring van je zoekterm via Wikipedia. Wie graag nieuwe lectuur ontdekt, zal beslist de leestips van LibraryThing weten te waarderen.

Door de samenwerking met de Digitale Bibliotheek der Nederlandse Letteren kan je klassiekers zoals Robinson Crusoe of Oliver Twist zelfs volledig online lezen als e-boek. En ook de auteurspagina's zijn beslist de moeite waard. Je vindt er alle mogelijke informatie over een auteur, met koppelingen naar interviews, bekroningen, verfilmingen, video's, foto's, ...

En wie graag zijn of haar mening kwijt wil over een boek of dvd, kan dat voortaan via My Discoveries. Hiermee kan je waarderingen geven, lijstjes maken en zelf recensies schrijven. Je kan ook zelf trefwoorden of tags toevoegen aan materialen van de bib.

Dankzij de bib vind je voortaan méér dan je zoekt in de nieuwe catalogus: http://wichelen.bibliotheek.be (let op: zonder www!)

Labels: |

0 reacties: