Wat leest de leeskring ... en binnenkort?

Bespreking : donderdag 26 april 2018 om 20.00u.
Elke maand kiest de leesclub ook al het boek dat hierna zal worden gelezen en besproken. De vijf boeken die hiervoor in aanmerking komen zijn:

Een van de dingen die je meemaakt als je ouder wordt, is dat je een heleboel nieuwe manieren vindt om je te bezeren. Laatst, op vakantie in Frankrijk, werd ik pal op mijn hoofd geraakt door de automatische slagboom van het parkeerterrein, iets wat ik zeker niet voor elkaar had gekregen in mijn jongere, meer alerte jaren. Er zijn feitelijk maar twee manieren om een slagboom van een parkeerterrein op je hoofd te krijgen [...]. De weg naar Little Dribbling / Bill Bryson (348 p.)

Ik zal eerst vertellen over de overval die onze ouders hebben gepleegd. Dan over de moorden, die later kwamen. De overval is het belangrijkst omdat die heeft bepaald welke kant het met mij en mijn zus is opgegaan. Als ik mijn verhaal er niet mee begin, is het allemaal niet volledig te volgen. Onze ouders waren wel de laatsten van wie je verwachtte dat ze een bank zouden beroven. Het waren geen rare mensen, niet wat je zegt criminelen [...]. Canada / Richard Ford (430 p.)

De agenten besloten het appartement binnen te gaan. Ze braken de deur echter niet open, maar lieten de slotenmaker komen. Op een paar minuten meer of minder kwam het niet aan, vonden ze. Er was een melding binnengekomen van een buurvrouw. Ze had niet het alarmnummer, maar het hoofdbureau van politie gebeld en gevraagd of ze een agent kon spreken. Ze werd doorverbonden en vertelde aan de wachtcommandant dat ze haar buurman al ettelijke dagen niet had gezien [...]. Erfschuld / Arnaldur Indridason (271 p.)

Duncan Thaw trok een blauwe lijn langs de bovenkant van een vel papier en een bruine lijn langs de onderkant. Hij tekende een reus die over de bruine lijn rende met een gevangengenomen prinses, maar omdat hij de prinses niet mooi genoeg kon tekenen, maakte hij ervan dat de reus een zak droeg. De prinses zat erin. Zijn vader keek over zijn schouder en zei : ‘Wat teken je?’ Thaw zei ongemakkelijk : ‘Een molenaar die naar de molen rent met een zak graan’ [...] Lanark : een leven in vier boeken / Alasdair Gray (599 p.)

Het was mooi weer. Hij stak 31st Street over, volgde de straat twee blokken, passeerde de rode winkel en liep twintig meter verder via een zijdeur het Empire State Building binnen.. Hij nam de snellift tot de honderdtiende verdieping en voor de laatste verdiepingen de ijzeren buitentrap, zodat hij tijd had om een beetje na te denken. Het was vooral zaak om ver genoeg te springen, anders zou hij door de wind tegen de gevel worden geslagen [...]. De man die van de Empire State Building sprong en andere verhalen/ Boris Vian (132 p.)


Wil je meelezen (en mee bepalen welk boek het ditmaal wordt) ? Vul dan HIER de doodle in. Bezorg ook je e-mailadres aan de bib. Dan ontvang je een exemplaar van het gekozen boek en wordt je uitgenodigd voor de bespreking (datum nog nader te bepalen, maar wellicht 'een donderdag' in mei)

Labels: |

0 reacties: