Fundels: bundels vol fun!Op Paasmaandag (25 april 2011) kan je van 14.30u tot 18.00u. op groot scherm kennismaken met onze gloednieuwe Fundelcollectie. Fundels staat voor "bundels vol fun." Bestaande prentenboeken komen tot leven op het scherm van uw PC. Binnenkort kan u ze in de bib ook ontlenen!

Wat zijn Fundels?

Fundels combineren twee elementen: boeken en computers. Kinderen kunnen fundels lezen, bekijken en beluisteren. Een fundel omvat de animatie van een prentenboek, aangevuld met leuke activiteiten voor kinderen van 3 tot 7 jaar, waardoor ze zich volledig kunnen uitleven samen met de figuren uit het boek. Fundels bieden kinderen een rijke ervaring waarbij lezen en spelen, boeken en het internet elkaar versterken.

Je kan de geanimeerde versie van het boek bekijken (in de kijkhoek). Het prentenboek wordt pagina per pagina voorgelezen (in de leeshoek). En er zijn ook nog de activiteitenhoek, de tekenhoek, de spelletjeshoek en de auteurshoek met info over de auteur/illustrator. Een fundel is meer dan een computerspelletje. Het is een totaalpakket van oefeningetjes, spelletjes en didactische hulpmiddelen, waarbij het prentenboek toch centraal blijft staan.

Hoe werkt een Fundel?


Via een RFID-sticker in het prentenboek en een RFID-lezer, aangesloten op de computer, kunnen kinderen eenvoudig zelf aan de slag.
Binnenkort kan je Fundelboeken en een Fundel-lezer gewoon lenen in de bib (verpakt in een Fundelrugzakje!). De RFID-lezer geeft toegang tot de interactieve online versie Je hebt dus enkel een Fundel-lezer en een computer nodig. Fundels gebruiken is kinderspel.

Opgelet! U controleert het best op voorhand of uw PC voldoet aan alle systeemvereisten om fundels af te spelen. Klik hier voor alle systeemvereisten.

Fundels op iPad en iPhone

Via de Fundels-app, vanaf eind april te vinden in de iStore van Apple, kan je fundels ook bekijken op je iPad of iPhone. Andere tablets zullen hopelijk spoedig volgen. Als lid van de bib zal je fundels dus ook voor beperkte tijd gratis kunnen bekijken op je iPad of iPhone.

Fundels in de bib

Onderstaand filmpje geeft je snel een beeld van hoe het uitlenen en bekijken van Fundels op PC in zijn werk gaat.
Alle info: http://www.fundels.com

Labels: |

0 reacties: