Sluitingsdag

Jaarlijks viert men op 15 augustus de Maria-Tenhemelopneming ofwel Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. Deze dag valt dit jaar op een zaterdag en dan zullen de uitleenposten in Wichelen en Serskamp gesloten zijn.

Indien jij op deze dag niks om handen hebt, hebben wij een geheimtip voor jou. Voor de 40ste keer vindt dit jaar de Kadee dodentocht in Bornem plaats. Bedoeling is om in het tijdsbestek van 24 uur al wandelend of lopend de afstand van 100 km te overbruggen. Het startschot wordt gegeven op vrijdag 14 augustus om 21 uur. Eén dag later, op hetzelfde uur, dien je de finish bereikt te hebben. Overlevenden krijgen bij aankomst symbolisch een ananas in de hand gedrukt. Je kunt er quasi zeker van zijn dat iedereen die je na afloop in en om het centrum van Bornem met een ananas door de straten ziet baggeren, dezelfde heroïsche prestatie heeft geleverd als jij. Zielsverwantschap is het gevolg. Wie had gedacht dat deze geschubte, tropische vruchtensoort een dergelijke, toch enigzins zwaarwichtige betekenis kan krijgen?
Inschrijven voor de Kadee dodentocht kan nog steeds. Alle info vind je op www.dodentocht.be.

Als je je in allerijl nog wenst voor te bereiden, dan kun je in de bib terecht voor een ruim aanbod van wandelgidsen voor Vlaanderen, België en een heel aantal landen in en buiten Europa, of voor het boek Start to walk van Evy Gruyaert.

Labels: |

0 reacties: